Breakfast at Reid's

_MG_9374-5 När Winston Churchill skulle skriva sina memoarer ville han åka någonstans där han fick vara ostörd, någonstans "warm, bathable, comfortable and flowery".Han åkte till Madeira. Och tog in på Reid's, ett anrikt lyxhotell som numera beskrivs som "Churchills favorithotell". Hotellet har en air av svunna tider, tweed och earl grey. Churchill drack sitt afternoon tea med utsikt över Atlanten och i dag beskrivs afternoon tea på Reid's terrass som ett av "måstena" på Madeira. Man måste dock inte dricka te, man kan ta en stänkare i den eleganta baren också. Ett annat tips för den som inte har råd att checka in (och det har man inte) är att äta frukost här (det kostar dock en vacker slant – 30 euro för gäster som inte bor på hotellet). Den överdådiga frukostbuffén innehåller allt man kan drömma om: äggröra, champagne, exotiska frukter, frasiga croissanter – och pannkakor. Både amerikanska och tunna. De amerikanska är proppade med ananas och de tunna med äpple och kanel. Till det serveras sirap av rörsocker, en lokal specialitet som är en effektiv blodsockerhöjare på morgonkvisten. Efter frukosten kan man smyga ut i den fina hotellträdgården och promenera bort pannkakskoman. _MG_9371-5 _MG_9387-5 _MG_9353-5_MG_8285-5_MG_8378-5_MG_8394-5_MG_8392-5_MG_9321-5