Världens mest avancerade pannkaksrecept

12 Det finns många olika sätt att göra pannkakor på. Man kan gå till mataffären och köpa färdiggräddade pannkakor, man kan köpa ägg, mjölk och mjöl och vispa ihop dem själv eller så kan man – som Per Myrström – göra dem från grunden. I hans bok "Pannkakor cirka tolv stycken" beskriver han hur man gör. Det börjar med att han går igenom vad som behövs för att få fram alla ingredienser: cirka 3,5 kvadratmeter trädgårdsland för odling av vete, raps, ärtor och vall, en ko och en höna (Vete för att få fram mjöl. Raps till olja att steka i. Ärtor som foder åt hönsen. Vall som foder åt kossan). Därefter får man följa arbetet i trädgårdslandet, fram till att han har allt som krävs för att kunna steka tolv pannkakor.Det är fantastiskt underhållande läsning och en perfekt julklapp till såväl barn som tror att pannkakorna spottas ut från pannkaksfabriken som hipsterbönder.

Boken kom för några år sedan och är slutsåld sedan länge. Men på Bokbörsen finns ett par ex.