DIY: Jordnötssmör

_MG_8064-5 På min lista över världens bästa pannkakstopping är jordnötssmör nummero uno. Under en period då jag förbrukade en burk köpesmör i veckan insåg jag att det är löjligt enkelt att göra eget jordnötssmör. Så här gör du: - Häll jordnötter i en mixer. - Mixa tills det är smörigt (det tar en bra stund, drabbas inte av panik när allt förvandlas till en klump. Lägg dig på sofflocket och låt mixern göra sitt jobb). - Föredrar du the crunchy kind kan du hälla i fler nötter mot slutet. - Häll i burk. _MG_6059-5 _MG_6066-5 _MG_6078-5 _MG_7991-5 Bonustips: Spara ett par msk jordnötssmör i mixern, lägg i en fryst, skivad banan och mixa. En halv minut senare har du världens godaste banan- och jordnötssmörsglass. Addera lime/honung eller kakao om du är i mood för extra finess.