Kalasgott i KPH

_MG_3379-5 Nansensgade är en av Köpenhamns trevligaste gator, inte minst när man har hungern. Mitt på gatan ligger Kalaset (eller ”Kalæset” som danskarna säger), som ägs av en svensk tjej med sällsynt hög ambitionsnivå. Här görs allt från grunden, såväl ketchup som nutella. Kalasets brunch är särskilt populär (bäst i staden, enligt Politiken), men här finns något för dygnets alla timmar: kakor, öl, smörgåsar och burgare. Men den främsta anledningen att gå hit är de amerikanska pannkakorna. De är bäst i staden. Välj mellan blåbär/lönnsirap eller banan/choklad._MG_3685-5 _MG_3499-5Inredningen är tidstypiskt loppis-chic: omaka stolar och gamla radioapparater och vinylspelare på väggarna. Kalaset är helt enkelt den typen av kafé som man önskade låg i sitt eget kvarter. De som använder stället som sitt vardagsrum kan ge varandra drinkar; man betalar i baren och skriver vem som ska ha vad på en svart tavla. Hyggeligt._MG_3495-5 _MG_3993-5 _MG_3512-5