DIY: Sirap

_MG_8251-5Att göra egen sirap är världens enklaste, till och med enklare än att koka egen sylt.Så här gör du: - Koka lika delar vatten och socker, gärna råsocker om du vill ha en sirapsliknande färg. - Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra. Tricket för att få sirap – och inte en vanlig sockerlag – är att låta den puttra ett tag, ju längre desto mer sirapslik blir den. Ett annat sätt att få den tjockare är att använda mer socker, typ 2/3 och 1/3 vatten. Skulle den bli för tjock är det bara att späda med mer vatten. - Dra av kastrullen från värmen och låt svalna. Eller pimpa den genom att köra ner exempelvis apelsinzest, en fläderblomsklase eller rabarber och låt dra ca 30 minuter. Sila av, häll över pannkaka. Enjoy. _MG_8072-5 _MG_8089-5 Både fläder- och rabarbersirap är också utmärkta accessoarer för den som vill leka mixologist. Eller göra lemonad. _MG_8123-5 _MG_8160-5Av rabarbern som blir över gör man paj. Eller pannkakssylt.