Krydda dem som en tobagoan

_MG_5420-5I USA finns The Original Pancake House (en pannkakskedja som jag ber att få återkomma om längre fram). På Tobago finns The Original House of Pancakes. Det drivs av det sympatiska paret Cathrine och Wayne Sesanker. Deras pannkaksstory började med ett bed and breakfast. – Vi lagade alltid pannkakor till frukost och de blev så populära att andra gäster krävde att få äta frukost hos oss. Då bestämde vi oss för att fokusera på enbart pannkakor, berättar Catherine.

På menyn finns amerikanska pannkakor med toppings som ananas och riven kokos eller ägg och bacon, eller "Chocolate lover", en chokladbomb med chocolate chips i smeten och riven choklad/chokladkräm på toppen. Men det som gör parets pannkakor till något utöver det vanliga är att de pimpas med en småhemlig kryddblandning.

– Vi kryddar smeten med muskot, vanilj och kanel – smaker som är typiska för Karibien, säger Catherine.

För att maxa den karibiska smakupplevelsen serveras de med muskotsirap från grannön Grenada.

– Vi gillar även svenska pannkakor och serverar dem gärna med lingonsylt. Förr fick vi sylten levererad till oss från olika håll, men nu för tiden är det jättesvårt att få tag på.

Är du pancake lover och har vägarna förbi Tobago – besök The Original House of Pancakes och ta med en burk lingon, så är du sannolikt in for a treat.

The Original House of Pancakes ligger i Crown Point, bakom trevliga restaurangen och baren Colours.

_MG_5385-5

_MG_5381-5

_MG_5440-5