Pannkaks-ABC: C som i Curacao

Willemstad, Curacao. Jakten på pumpapannkakor fortsatte på Curacao, i den kulörta huvudstaden Willemstad. Efter att ha passerat oräkneliga holländska syltor med friterade kroketter och pommes var jag nära att ge upp. Men så fick jag ett tips, någon viskade något om en söndagsmarknad i en håla på norra Curacao. Det skulle vara som en get-together för traktens husfruar. Jag hyrde en bil och fräste norrut.

Körde fel, höll på att köra fast i ett träsk, fann sinnesro vid en liten vagn vid vägkanten som sålde mangobatido, en karibisk milkshake av färsk mango och kondenserad mjölk. _MG_3246-5 När jag till slut kom fram var kommersen redan i full gång. Bakom stora kastruller stod tanter och krängde komagegryta, kaktussoppa, varanstuvning och andra lokala delikatesser. Vid ett bord sålde två småtjejer hembakade kokoskakor. I ett hörn stod en dj och spelade merengue, från minidisc. Alla var finklädda. Det kändes som det ultimata söndagsmyset. _MG_2513-5 _MG_2535-5Ännu bättre blev det när jag hittade en dam som sålde pumpapannkaka, eller arepa som lokalborna kallar det. Den serverades inlindad i aluminiumfolie och var fortfarande ljummen. Jag tryckte i mig den, bad om två till och körde tillbaka. _MG_2454-6

Arepa, pumpapannkaka, Curacao.

Bonustips: Ta med pannkakorna hit.