Dagens pannkaka 14/2

_MG_0038-5

Skivat äpple och världens godaste mandelkräm.

Om jag kunde blixtförflyttas till valfri plats i världen just nu skulle jag välja uteserveringen till Caffé Sicilia, ett konditori från 1892 i den lilla staden Noto på sydvästra Sicilien. Där skulle jag beställa en mandelgranita med brioche, två kulor pistageglass, en macchiato och ett glas mandelmjölk.

Caffé Siclia.

I området runt Noto växer ovanligt goda mandlar och konditorn Corrado Assenza förvandlar dem till världens godaste bakverk, glass och granita (vuxenversionen av slush puppie). Dessutom gör han en mandelkräm som är så god att blotta tanken på den gör mig tårögd. Det närmaste man kan jämföra den med är mandelmassa, men samtidigt vore det en skymf att jämföra den här gudssända krämen med mandelmassa. Den är krämigare. Lenare. Och mandelsmaken är tusen gånger mer intensiv. _MG_0390-5

Den kan användas på toast, glass, som världens godaste pannkakstopping. Eller så äter man den med sked, direkt ur burken.

_MG_0425-5

_MG_0062-5