Musse Piggs glada kokbok

_MG_0883-5 Musse Piggs glada kokbok är förmodligen den bok jag har läst flest gånger. Jag minns inte hur eller när jag fick den, men en snabb blick på omslaget räcker för att jag ska förflyttas till det 70-talsgula köket på Lindöhällsvägen. Där satt jag hukad över de färgglada sidorna och dreglade över recept som "De sju små dvärgarnas muffins", "Farbror Joakims blåbärspaj" och – inte minst – "Magiska plättar".

Jag var nog inte ensam; Musse Piggs glada kokbok känns som en bjärt madeleinekaka för en hel generation.

Det finns så mycket att älska med den här boken. Som att flera av recepten utgår från en färdig mix (Chokladpudding: Köp ett paket chokladpuddingmix och mjölk. Följ anvisningarna på förpackningen). Eller den tillåtande "allt som är gott kan blandas"-approachen. Som i receptet på varmkorvplättar. Plättar+korv+sylt=trippelgott.

_MG_0927-6_MG_0891-5_MG_0900-5_MG_0933-5